Брутният вътрешен продукт на САЩ е паднал с 32,9 процента

...
 Брутният вътрешен продукт на САЩ е паднал с 32,9 процента
Коментари Харесай

Кошмар! Вижте с колко падна БВП на Америка

 

Брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати е паднал с 32,9 % през второто тримесечие в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сочат предварителните данни на комерсиалното министерство, представени от CNN.

Това е невиждано понижаване на американската стопанска система за всички времена откак се води статистиката – от 1947 година. Предишният антирекорд е бил изработен през второто тримесечие на 1958 година - с 10 %.

Намаленият растеж е поради по-ниски разноски на хората и компаниите, потърпевши поради ковид. За първото тримесечие, когато пандемията още не бе влезнала в страната, спадът е бил единствено с 5 %.

По думите на основния икономист на Wrightson ICAP за полугодието понижението на Брутният вътрешен продукт ще е 11 %. Това занулява петгодишният растеж на икономиката  и я връща на равнището от 2014 година.

Старшият икономист на ING Джеймс Найтли пък декларира, че същият спад на Брутният вътрешен продукт Америка е имала в края на Втората международна война, само че тогава спадането е било в течение на 3 години.

Съединени американски щати приготвя нови ограничения за финансово стимулиране, които се чака да са в размер на 1 трилион $. Те включват и 600 $ помощи за безработни на седмица. От пролетта в бизнеса и хората са налети към този момент 3 трилиона $.

Демократите отново са контра на предлагането, само че съгласно основният икономист на Moody`s Analytics, в случай че те не се съгласят с републиканците, стопанската система на страната я чака двоен спад. Бившият началник на Morgan Stanley Asia предвижда, че през 2021 година се чака 1/3 амортизация на $ поради проблемите с американската стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР